Skip to main content
Bandagist Stine Ekholm, indstiller underbensprotese

Din bandagist er altid din personlige kontakt hos Bandagist Centret

En bandagist er blandt de fagfolk, de fleste ikke ønsker at møde. Men – når det sker, er det en absolut en fordel, at vi som bandagister har viet vores arbejdsliv til at hjælpe mennesker, som af enten den ene eller anden årsag har behov for vores hjælp og ekspertise til at få fremstillet protese.

Det kan fx være protese til en arm, ben, hånd eller fingre, bryst, ortopædiske fodtøj, ortose eller andre former for hjælpemidler.

Det er altid bandagisten, som har den personlige kontakt til de kunder, som har behov for ekspertise fra et bandageri. Der er ligeledes bandagisten, som tager mål, afprøver og udleverer de proteser og hjælpemidler, der oftest er fremstillet til helt individuelle behov.

Bandagister er autoriseret af Sundhedsstyrelsen og uddannet til – i samarbejde med ortopædister – at fremstille proteser og ortoser. Ortoser er hjælpemidler som kan støtte, korrigere eller aflaste kroppen. Bandagistuddannelsen tager 5½ år, hvoraf de 3 år er i Jönkoping i Sverige.

Beskrivelsen af uddannelsen til bandagist lyder:

Vil du gerne kombinere sundhedsvidenskab med håndværksmæssige færdigheder, så er bandagistuddannelsen det rigtige valg for dig. Bandagisten designer, udvikler og producerer tekniske hjælpemidler til patienter, der for eksempel mangler en arm eller et ben.

Se også videoen med vores bandagist Niklas Valen, som fortæller om sit arbejde. Videoen er lavet af VIA University College i Aarhus, hvor uddannelsen til bandagist kan tages.