Skip to main content

Kontakt os på 87 42 51 00 hvis du har spørgsmål

Lovgivning om fodindlæg – betalt af kommunen!

 

Lovgivningen om fodindlæg og hvornår kommunen skal bevilge indlæg, er beskrevet i Serviceloven. Nedenfor kan du se hvilke kriterier, der er lovmæssigt fastsat.

Ved ansøgning første gang vil kommunen som oftest bede om en henvisning fra speciallæge i enten ortopædi eller reumatologi for at kunne behandle din ansøgning. I nogle kommuner er det ofte kun nødvendigt med en henvisning fra din egen læge. 

Hos Bandagist Centret kan vi hjælpe dig med at ansøge om fodindlæg, når vi har set på dine fødder. Med udgangspunkt i dette, kan vi vurdere, hvilke indlæg der vil kunne hjælpe dig bedst muligt.

Det er naturligvis også muligt, at du selv betaler dine fodindlæg. Du kan få oplyst prisen, når vi har vurderet, hvilke indlæg du har behov for.

Lovgivning om fodindlæg og hvornår, kommunen skal betale!

Det står beskrevet i “Bekendtgørelse om hjælp til anskaffelse af hjælpemidler og forbrugsgoder” i henhold til Serviceloven

Bilag 1

Indikationer for hjælp til ortopædiske sko efter § 11 og ortopædiske fodindlæg efter § 12

1) Leddegigt med svært forfodsfald og tå-deformiteter (indlæg eventuelt suppleret med gængesål).

2) Sårdannelser med risiko for sår i fodsålen med føleforstyrrelser som følge af sukkersyge, kroniske nervelidelser eller ved svær kompromittering af blodomløbet (kredsløbsinsufficiens).

3) Svært forfodsfald ved samtidigt dårligt blodomløb, fx klostillede tæer, hammertæer, deforme ledhoveder på mellemfodsknoglerne.

4) Stiv fodrod – medfødte sammenvoksninger (coalitio), svære fejlstillinger efter brud på fodrodsknogler, kroniske ledbetændelser eller leddegigt.

5) Erhvervet platfod som følge af degeneration.

6) Aflastning af varigt smertende ar i fodsålen.

7) Andre foddeformiteter af tilsvarende sværhedsgrad efter særlig begrundelse, fx svært fikseret platfod, svær slaphed af ledbånd og ledkapsler ved medfødt knogleskørhed (osteogenesis imperfecta). Der kan således ikke ydes hjælp til indlæg ved almindelig platfod eller blød platfod hos børn.

 

Få hjælp af eksperterne hos Bandagist Centret til at finde lige netop den type skoindlæg, der passer til dit behov!

Kontakt os på 87 42 51 00 hvis du har spørgsmål