Skip to main content
Molliidragten (Exopulse Mollii Suit) er udviklet og designet til personer med spasticitet. Molliidragten både dæmper spastiske muskler og øger bevægeligheden.

Hvad er Molliidragten?

Molliidragten (Exopulse Mollii Suit) er et nyt hjælpemiddel fra Ottobock, udviklet og designet til personer med spasticitet og både dæmper spastiske muskler og øger bevægeligheden.

Molliidragten giver mulighed for at lindre spastiske, stive og smertefulde muskler, der er velkendte symptomer ved cerebral parese, multipel sclerose, apopleksi, rygmarvsskader og andre neurologiske skader.

Ud over en smertelindrende effekt, vil dragten også hjælpe brugeren med at få bedre kontrol over viljestyrede bevægelser og kan med fordel også blive benyttet ved rehabilitering af kroniske smerter.

Den kan blive anvendt af både børn og voksne og fås i 24 størrelser fra 104 CL til børn op til voksenstørrelse XXXL.

I maj 2023 prøvede Ainoa Molliidragten hos os. Ainoa har multipel sclerose, og det var vigtigt for hende at synliggøre udfordringerne i hendes arbejde som laborant på AUH i Skejby men også helt almindelige situationer i dagligdagen som fx bare at drikke en kop kaffe. Det var en MEGET glad Ainoa, vi mødte efter knap 4 uger med Molliidragten.

Hvordan fungerer den?

Dragten er i to dele – bukser og jakke. Dertil følger en aftagelig kontrolenhed, der sender elektriske impulser ud i dragten til de 58 indbyggede elektroder fæstet på indersiden af både under- og overdel.

Elektroder dækker tilsammen størstedelen af kroppens muskelgrupper og kan blive kombineret på forskellige måder.

Med kontrolenheden programmerer fagpersonale intensiteten på hver enkelt elektrode individuelt til hver bruger. Det hjælper spænde muskler med at slappe af og svage muskler med at blive aktiveret.

Indstillingerne bliver gemt, hvormed brugeren nemt og hurtigt på egen hånd kan få glæde af Molliidragtens mange fordele.

Hvad gør Molliidragten?

Fra kontrolenheden i Molliidragten bliver der sendt svage strømimpulser, der svarer til nervesignalernes naturlige frekvens. Dermed bliver der skabt en grundspænding i de udvalgte muskler.

Ved spasticitet bliver muskler, der yder modstand, stimuleret med strøm, hvilket derved får de spastiske muskler til at slappe af.

Fx bliver m. triceps stimuleret ved spasticitet i m. biceps. Som følge af reduceret spasticitet, bliver grundlaget for bevægelsesforstyrrelser markant minimeret, hvilket giver en markant forbedring af aktiviteter i dagligdagen.

Molliidragten udnytter desuden den underliggende fysiologiske mekanisme – også kaldt reciprok antagonist hæmning – til at ophæve spasticiteten.

Brugervenlighed og anvendelse

Molliidragten er designet som et funktionelt hjælpemiddel til brugeren i eget hjem. Kan du selv iklæde dig tøj, kan du med lidt øvelse også iføre dig dragten.

På dragtens forsiden er kontrolenheden med tænd/sluk-knap samt start/stop-knap, placeret. Start-knappen aktiverer muskelstimulering, der fortsætter automatisk i 60 minutter. Den efterfølgende effekt er meget individuel og kan vare op til 48 timer.

Afhængig af den individuelle effekt, kan du benytte Molliidragten ca. én time 3-4 gange om ugen. Desuden kan du benytte dragten i kombination med fysioterapi, motion, aktivitet og anden bevægelse for at opnå en endnu bedre effekt.

Mollii-dragten er fremstillet af åndbare og vaskbare materialer uden animalske produkter eller fibre. Den kan blive vasket ved 40 C° finvask en gang om måneden eller blive håndvasket i lunkent vand.

Er Molliidragten evalueret i kliniske undersøgelser?

Ja! Effekten af Molliidragten er løbende blevet evalueret forskellige kliniske forskningsprogrammer.

Molliidragten kan hjælpe både voksne og børn

Molliidragten er et hjælpemiddel, vi kan tilbyde både voksne og børn.

Nogle er uafhængige og andre er foretaget af Ottobock. Download PDF fra Ottobock her og læs mere dokumentation derom.

Det er meget vigtigt at påpege, det er meget individuelt, om Molliidragten giver den ønskede og forventede forbedrende effekt, uanset om det drejer sig om cerebral parese, multipel sclerose, apopleksi, rygmarvsskader eller andre neurologiske skader.

Det vil sige, at Molliidragten IKKE kan hjælpe alle, hvilket vi tydeligt kan se allerede efter få uger.

Bandagist Centret er blandt de eneste leverandører af Molliidragten i Danmark! Kontakt os for at høre mere om, hvordan Molliidragten kan hjælpe dig i din hverdag!

Læs meget mere om Mollii og se videoer af afprøvninger

Har du eller dit barn udfordringer med spasticitet eller stive og stramme muskler? Tøv da ikke med at kontakte os, da både børn og voksne kan prøve Molliidragten hos os. Vi har Molliidragten i alle størrelser!

Ring til os på 87 42 51 00 hvis du vil høre mere om Mollii eller prøve den.