Skip to main content

Kontakt os på 87 42 51 00

Armprotese

Armprotese er blandt de mere specialiserede opgaver, når det gælder proteser, da de fleste armproteser kræver individuel tilpasning for at opfylde individuelle de individuelle behov.

Ofte har brugere af armproteser mistet en arm som følge af kræft eller en ulykke, men der bliver også født børn hvor en arm og/eller hånd ikke er udviklet.

Hver enkelt bruger af en armprotese har derfor af gode grunde meget ofte individuelle ønsker til protesens funktion. Det kan være lige fra simpel grebstilpasning over passive proteser til højteknologiske proteser med mange avancerede funktioner.

Hos Bandagist Centret har vi mange års erfaring med at fremstille alle former for armproteser. Vi kan opfylde dit behov, uanset om det drejer sig om passiv støtteprotese, protese med mekaniske funktioner eller de teknologisk avancerede med fx elektriske kredsløb og andre avancerede funktioner.

I disse år ser vi en hastig udvikling af mulighederne med fx elektrisk hånd og andre højteknologiske styresystemer. Der er ingen tvivl om, at armproteser med avancerede elektriske hænder giver helt nye muligheder, hvorfor vi hos Bandagist Centret derfor altid sørger for, at vores bandagister løbende er opdaterede med denne udvikling både nationalt og internationalt.

I samme øjeblik der kommer nye muligheder til det danske marked, sørger vi for den nødvendige efteruddannelse, således vi kan give vores viden og erfaring videre til vores kunder.

Vi producerer selv armproteserne på vores værksteder i Aarhus og Odense. Dette sikrer, du kan få hjælp med det samme, hvis du har uheld, eller der skulle opstå andre uventede udfordringer med din armprotese.

HUSK: DU bestemmer altid, hvilken bandagist, der skal lave netop din armprotese!

Ifølge fritvalgsordningen, Serviceloven § 112 stk. 6, er det din lovmæssige ret selv at vælge leverandør, uanset hvad din kommune siger!

Kontakt os endelig hvis du er i tvivl om dit valg!

Armprotese med og uden strøm

Der findes mange forskellige typer armprotese og mulige kombinationer af passive, mekaniske og elektriske løsninger. Hos Bandagist Centret har vi stor erfaring i at lave armproteser med specialtilpasning. Det kan fx være:

  • cykelprotese til børn, så de kan følge med kammeraterne både i institutionen og derhjemme.
  • specialprotese, der gør det lettere at holde bestik – eller vægte i fitnesscentret.
  • eller avancerede armproteser med rotation i håndleddet og elektriske hænder med flere grebsmuligheder styret af signaler fra musklerne.

Faktisk er det stort set kun fantasien, der sætter grænserne for, hvordan vi kan specialtilpasse din armprotese.

 

Elektrisk armprotese

 

i-Limb hånd

 

Proteser til børn, også med elektronik

 

Bebionic hånd

 

Myo plus, Intuitiv styring

 
 
 
 

Skulderprotese i latex

 

Cykelproteser

 

Specialløsninger

 
 
 
 
1
1

Som det eneste bandageri i Danmark laver vi fingre efter Osseointegration!

Læs mere om protesefingre

Vi har altid fingeren på pulsen for at give dig den bedste armprotese!

I 2019 kom der nye måder til at kontrollere elektriske armproteser og elektriske hænder. Tidligere havde vi kun mulighed for at styre armprotesen med 2 elektroder, der aflæste muskelsignalerne fra armen, men i slutningen af 2019 fik vi mulighed for at “lytte” til muskelsignalerne med hele 8 elektroder, der transformerer signalerne til et avanceret mønster, som armprotesen genkender til aktivering af forskellige funktioner.

Derved kan armproteserne blive langt mere avancerede, end tidligere samtidig med, det også er muligt at udnytte markant svagere muskelsignaler, vi ikke tidligere har kunnet benytte til elektriske proteser.

Protesernes styring fungerer samtidig intuitivt, hvorfor det ikke er protesebrugeren, som skal lære, hvordan protesen skal styres. I stedet “lærer” protesen af mønstrene fra de 8 elektroder, der opfanger protesebrugerens brug af musklerne. Det betyder, at mulighederne med elektrisk armproteser og elektriske hænder er blevet markant større, end de nogensinde har været.

Der findes to systemer med mønstergenkendelse. Alt efter hvilken hånd vi skal lave protese til, vælger vi, om det er det ene eller det andet system, vi skal bruge.

Hos Bandagist Centret er vi certificeret til begge systemer, og vi er klar til at hjælpe dig. Kontakt os for en lave en aftale til test af både mønstergenkendelse og de forskellige hænder, så du kan afprøve, om det er noget for dig.

Vi bruger elektriske hænder fra Bebionic, I-limb, Taska samt alle Otto Bock hænder.

Se den første protese med mønstergenkendelse vi leverede i 2020

Se en brugerhistorie fra en af vores leverandører

Kontakt os på 87 42 51 00