Skip to main content

Lad os guide dig. Ring på 87 42 51 00

Se eksempel med og uden kosmetik

Lårbensprotese

En lårbensprotese er til dig, som har fået foretaget amputation på lårbenet, og vores vigtigste opgave er at få dig på benene igen.

Hos Bandagist Centret har vi stor erfaring med at lave alle typer lårbensproteser. Derfor indleder vi med en indgående dialog med dig om dine ønsker og de behov du har. 

Du har af gode grunde sandsynligvis ikke stor forhåndsviden om de forskellige muligheder, der findes med en lårbensprotese.

Men det har vi, og vi guider og vejleder dig naturligvis alt det, vi kan. Vi ved fx, at nogle har brug for et låst knæled, der giver meget høj sikkerhed. Andre har mere brug for at kunne færdes helt frit, gå på trapper som før, eller måske bruge protesen i vand.

Var du fx også erhvervsaktiv, inden din amputationen, er det også en meget vigtig opgave, at vi får dig tilbage på dit arbejde igen. 

Hvor aktiv kan jeg blive?

Hvor aktiv du kan blive med en lårbensprotese er naturligvis meget afhængig af forskellige faktorer.

Både din almene sundhedstilstand og alder kan spille ind, og selv om det kan virke uoverskueligt at skulle lære at gå igen, ved vi, at du med den rigtige protese og træning kan komme langt. Måske længere end du selv tror. 

En benstump ved amputation ændrer sig løbende. Benstumpen bliver fx ofte mindre, efterhånden som de muskler der styrede underbenet, også bliver mindre. Derfor skal vi tilpasse din protese med jævne mellemrum. 

Vi ved også, hvor vigtigt det er, at du kan få den rigtige service, når du har fået din protese. Derfor har alle Bandagist Centrets afdelinger et værksted, hvor vi kan lave de mest almindelige tilretninger, mens du venter.  

Lårbensprotese med eller uden kosmetik?

Når vi sammen med dig har valgt de dele af protesen, der kan få dig på benene og til at gå, skal du foretage et nyt valg: Skal din protese være med eller uden kosmetik?

Vælger du at bruge din protese uden kosmetik, kan du fx i stedet vælge at få den dekoreret med farver eller et mønster. 

Vælger du at få en protese med kosmetik, vil den oftest være beklædt med et materiale af skum, vi har formet som dit andet ben – men naturligvis modsat. 

Er du i tvivl, skal du endelig spørge os. Der findes ganske enkelt ikke dumme spørgsmål om proteser, og vi vil stå på nåle for at guider dig til det helt rigtige valg – for lige netop dig!

Vidste du, det kun er dig, som bestemmer, hvem der skal lave din lårbensprotese?

Ifølge servicelovens fritvalgsordning, har du ret til selv at vælge din leverandør, uanset hvad din kommune mener!

Er du er i tvivl eller har andre spørgsmål, skal du endelig kontakte os, førend du foretager dit valg!

Lad os guide dig. Ring på 87 42 51 00