Skip to main content

Fodindlæg fungerer på flere måder

Fodindlæg til netop DIN fod

Fodindlæg er vigtig, hvis din fod af enten den ene eller anden årsag ikke fungerer optimalt. Foden er nemlig en forholdsvis kompliceret konstruktion med 26 knogler, der bliver holdt sammen af ledbånd og muskler.

Faktisk skal foden bære hele kroppens vægt op til flere gange ved normal gang – og endnu mere under løb.

Hvis fodens stilling ikke er optimal, kan der derfor opstå overbelastning eller skader andre steder i din krop.

En række sygdomme som gigt og diabetes kræver, at foden bliver støttet og/eller aflastet, så det ikke være pinefuldt eller direkte ødelæggende at gå. Derfor er det endnu vigtigere, at din fodindlæg passer til netop din fod.

VIDSTE DU: Uanset om din kommune har indgået en aftale med en anden leverandør, bestemmer du helt suverænt hvilken leverandør af fodindlæg, du vil have. Kontakt os endelig, hvis du overvejer at vælge Bandagist Centret!

Dit fodindlæg og din fod skal passe sammenHvordan fungerer fodindlæg?

 

Alt efter hvilke problemer du har med dine fødder, kan fodindlæg være lige netop det, du har brug for.

Indlæggene kan både fungere ved at korrigere forskellige fejlstillinger og ved at aflaste udsatte områder af foden.

Fælles for virkemåden er dog, at vi forsøger at give din fod så optimal en stilling som muligt. Samtidig forsøger vi at skabe så stor en kontaktflade som mulig.

Dette betyder, trykket på den enkelte del af foden bliver mindsket samtidig med, vi bedre kan kontrollere fodens bevægelser. Dermed opnår du den bedste effekt af dit fodindlæg.

Fodindlæg - vi hjælper dig med at vælge det rigtige!

Hvordan vælger vi det rigtige indlæg?

Hos Bandagist Centret anbefaler vi forskellige typer af fodindlæg. Det afhænger altid af den enkelte fod, og ikke mindste de problemer du har.

Fodindlæggene kan være fremstillet af forskellige materialer, alt efter hvilke egenskaber vi ønsker, at fodindlægget skal have. Det vigtigste er dog mest den metode, vi benytter til at sikre den helt rigtige korrektion eller aflastning af din fod.

Oftest skanner vi foden for at sikre, vi får den rigtige form på dine indlæg, så de virker bedst muligt. Vi bruger dog også af og til metoden med et skumkasseaftryk, der efterfølgende bliver skannet.

På vores bandageri modellerer vi selv dine fodindlæg på computeren. Derefter bliver indlægget fræset af en plade i det materiale, vi sammen med dig har valgt dit fodindlæg skal laves af.

Når du henter det færdige fodindlæg, sliber vi det til, så det passer i dine sko. På den måde sikrer vi, at alt bliver som du og vi ønsker.

I tæt dialog med vores kliniker hos Bandagist Centret, finder vi frem til, hvilke sko der fungerer bedst sammen med dit indlæg.

Dette betyder, trykket på den enkelte del af foden bliver mindsket. Samtidig sikrer vi, at du bedre kan kontrollere fodens bevægelser og dermed opnår den bedste effekt af dit fodindlæg.

VIDSTE DU: Vi matcher altid prisen på fodindlæg bevilget af din kommune. Du kommer derfor ikke til at betale mere end det, kommunen har bevilget, når du vælger Bandagist Centret som leverandør!

Mød din fodterapeut her

Ring til os og hør mere om indlæg på 87 42 51 00