Skip to main content

Lycradragt, DMO dragt, SDO dragt eller Body Elements dragtLycradragt

Denne form for hjælpemiddel har mange navne: lycradragt, DMO dragt, SDO dragt, Body Elements dragt.

Fælles for dem alle er, at det er et tætsiddende, fleksibelt og kropsbåret hjælpemiddel. Lycradragt fungerer ved at støtte, aflaste og komprimere forskellige dele af kroppen.

De er desuden et velegnet hjælpemiddel til en lang række lidelser som fx Cerebral Parese, Ehlers Danlos Syndrom, ADHD og Sklerose.

Dragtens funktion består i, at den sidder direkte på kroppen og giver et jævnt og konstant tryk på overkrop, arme og ben. Det jævne tryk er med til at øge kropsbevidstheden samt give kroppen bedre holdning og stabilitet.

Ro og kontrol

Ved neurologiske lidelser hvor kroppen er hæmmet af en unormal muskelspænding, kan lycradragtens konstante tryk give ro og bedre kontrol af kroppens bevægelser.

Dragten kan suppleres med forskellige forstærkninger, der yderligere kan støtte, styre eller begrænse bevægeligheden over de ønskede led.

Udformningen kan være som heldragt med korte- eller lange ærmer eller bukseben. Men en lycradragt kan også udformes som fx buks, bluse, handske, ærme, vest, bodystocking eller strømpe.

Alle dragter bliver fremstillet individuelt efter mål med de forskellige forstærkninger, der passer til den enkeltes behov.

Kontakt os hos Bandagist Centret for at høre mere om de mange muligheder!