A+  A-  |  Udskriv  |  RSS  |  Login  |  Følg os  
 

Bandagist-Centret har i samarbejde med Aarhus Universitetshospital lavet Danmarks første OI-fingerprotese, som er fastgjort direkte på knoglen.

 

Bandagist-Centret i Aarhus har i samarbejde med læger og ergoterapeuter fra Aarhus Universitetshospital forsynet den første patient i Danmark med en osseointegreret fingerprotese.

I årene, der er gået siden den første OI-fingerprotese, er Bandagist-Centret blevet Danmarks mest erfarne inden for proteseforsyning til osseointegration. Fingerprotesen tilpasses 100 pct. individuelt efter aftryk af f.eks. eksisterende finger på modsatte hånd og farve, negl og andre kendetegn tilpasses naturligvis også.

 

For yderligere information kontakt Bandagist, Henrik Tingleff, Bandagist-Centret på tlf. 87425100 eller Aarhus Universitetshospital, Overlæge Klaus Kjær Petersen, el. Overlæge, dr.med. Peter Holmberg Jørgensen,  Osseointegrationsambulatoriet. 

Hvis du ønsker kontakt til en OI-protesebruger for at tale om processen, så kontakt os gerne og vi formidler kontakten.

 

Bandagist-Centret har Danmarks største erfaring i OI-proteser - både ben- og fingerproteser. Nedenfor kan du se en video, der viser Knuds historie. Knud har fået sin fingerprotese i 2017.

 

Danmarks første OI-fingerprotese bruger Krista Simonsen fortæller, hvad protesen betyder i hendes hverdag

 

Krista Simonsen fik amputeret sin tommelfinger tre år tidligere, da hun fik konstateret ondartede svulster i fingeren. Inden operationen blev hun spurgt, om hun kunne tænke sig en osseointegreret fingerprotese. Osseointegrerede proteser adskiller sig fra andre proteser ved, at protesen fastgøres i knoglestumpen. Forlængelsesdelen bliver indopereret i knoglen og føres ud igennem huden, hvor den forsynes med en protese. Teknikken har været anvendt i Sverige i mange år, men kun få patienter i Danmark er blevet forsynet med en sådan protese.

 

   

 

Krista takkede ja til tilbuddet og blev amputeret med henblik på en osseointegretion.

 

Hun fortæller:
- Jeg blev amputeret for tre år siden og har gået uden finger i disse år. Så i starten, da jeg fik fingerprotesen, var det lidt svært at vænne sig til. Men nu er det helt naturligt. Jeg glemmer ofte at tage den af, når jeg skal sove. Den både ligner og fungerer som en rigtig finger. Hvis jeg ikke har protesen på en dag, taber jeg alting, fordi jeg glemmer, at jeg ikke har et greb uden fingeren.

 

- Jeg kan mange flere ting i dag. Jeg kan vride en klud og gribe om ting med begge hænder, og det er faktisk en stor hjælp. Jeg luger og graver i haven og løfter mine børnebørn. Jeg vil nødig undvære fingeren idag. Jeg er rigtig glad for den!

 

Læs også pressemedelelse fra Aarhus Universitetshospital her og en video med Krista her.

 

 

Se Knuds historie i videoen til venstre

 

 

Powered by Søgaard & Co