A+  A-  |  Udskriv  |  RSS  |  Login  |  Følg os  
 

Individuelle silikonemanchetter

De fleste protesebrugere oplever at deres stump med tiden svinder i omfang (atrofi). Det er en helt naturlig del af det at være amputeret og for de fleste er der ikke noget problem forbundet med det. Men hos nogle opstår der problemer med manglende bløddelsdækning af stumpenden, som betyder at de får smerter i bunden af protesen under belastning, selv om de bruger silikonemanchetter med tyk og blød bund. Ofte er grunden, at de almindelige præfabrikerede silikonemanchetter har en standardform i bunden, som baserer sig på en gennemsnitlig stumpfacon. Hvis stumpen efter atrofien bliver meget spids eller meget ”kantet” vil det ofte ikke være muligt at opnå en stor kontaktoverflade i bunden af manchetten -  med belastningsproblemer/smerter til følge.

 

Løsningen er ofte individuelle manchetter i forskellige materialer. Der findes leverandører, som f.eks. laver individuelle Polyurethanmanchetter, og manchetter i mineraloliegelé. Det har dog vist sig ikke at være en optimal løsning for mange da det tager lang tid at fremstille dem. Specielt ved genbestillinger, når den nuværende manchet er gået i slidt eller i stykker er 2-3 uger meget lang tid at vente. I Bandagist-Centret har vi derfor arbejdet på at løse dette problem.

 

Med baggrund i mere end 2 års udviklingsarbejde og mange proteseforsyninger kan vi tilbyde silikonemanchetter til stumpformer på både arm og ben som det ikke tidligere har været muligt at tilbyde en silikoneløsning. Dette giver både os som bandagister samt ikke mindst vores protesebrugere helt nye muligheder i proteseforsyningen.

 

Løsningen er at fremstille individuelle silikonemanchetter støbt til den enkelte stump. Vi har herigennem en unik mulighed for at polstre til eksempel spidse, brede og meget knoglede stumper. Vi har udviklet teknikken så vi kan fremstille meget bløde bunde eller bløde partier af silikonemanchetten samtidig med at den er fast andre steder. Desuden kan vi designe manchetten så den har forskellige tykkelser i forskellige dele, f.eks. så den er tyndere i knæhasen. Det er også muligt at fremstille silikonemanchetten med gevind i bunden til montering af ”Spyd” som det kendes fra standardmanchetter.

 

En af de meget store fordele med den teknik vi bruger er, at manchetten, som beskrevet, kan skræddersyes meget mere end andre manchetter. Desuden tager det kun få dage at genbestille en manchet.

 

Du er velkommen til at kontakte din lokale Bandagist-Centret afdeling for at få en vurdering af om dette kunne være en løsning for dig.
 

Skyd genvej...

Få vores brochure

Powered by Søgaard & Co