Skip to main content

Lad os guide dig. Ring på 87 42 51 00

Underbensproteser

Se eksempel med og uden kosmetik.
Underbensprotese uden kosmetik Underbensprotese med kosmetik

Underbensproteser

Underbensproteser er blandt vores vigtigste opgaver efter en amputation. Det er nemlig særdeles vigtigt, vi får dig op at gå hurtigst muligt.

Derfor indleder vi processen med en indgående dialog med dig for at få afklaret din ønsker og behov til din underbensprotese. Hos Bandagist Centret har vi nemlig stor erfaring med at lave alle typer underbensproteser.

Derfor ved vi, at nogle har brug for en fod, der giver meget høj sikkerhed. Andre har mere brug for at kunne færdes helt frit, færdes op og ned ad trapper eller i ujævnt terræn. Måske har også en eller flere sportsgrene, du fortsat vil dyrke, og så skal du naturligvis kunne vende tilbage til dit aktiv arbejdsliv.

Vores vigtigste opgave er derfor at lave dig en underbensprotese, så du kan foretage dig så meget som muligt af det, du kunne tidligere. 

Hvor aktiv kan jeg blive?

Hvor aktiv brugere med underbensproteser bliver, er naturligvis meget afhængig af både alder og den almene sundhedstilstand.. Og selv om det indledningsvist kan virke særdeles uoverskueligt at lære at gå igen, ved vi, du kommer længere med kombinationen af den rigtige protese og træning. Og ofte kommer du meget længere, end du selv har forestillet dig. 

En benstump efter en amputation ændrer sig hele tiden. Ofte bliver den mindre i takt med, at musklerne der styrede foden, også bliver mindre. Derfor er vi vant til, at vi skal justere og tilpasse underbensproteser med jævne mellemrum. 

Vi ved derfor også, hvor vigtigt det er, at du får den rigtige service, når du begynder at bruge din underbensprotese. Derfor har alle afdelinger hos Bandagist Centret et værksted, hvor vi kan foretage de mest almindelige tilretninger og justeringer, mens du venter.  

Underbensproteser med eller uden kosmetik

Når vi sammen har valgt de dele til din underbensprotese, så du igen kan komme til at gå, skal du vælge, om din protese skal være med eller uden kosmetik. Vælger du en underbensprotese uden kosmetik, kan du alternativt vælge at dekorere den med en farve eller mønster. 

Vælger du kosmetik, vil vi ofte lave den i skum-materiale, der bliver formet og tilpasset som dit andet ben. 

Er du i tvivl, skal du endelig kontakte os. Da guider vil dig til det rigtige valg.

Vidste du, at du suverænt bestemmer, hvem der skal lave din underbensprotese?

Fritvalgsordningen under Servicelovens §112 stk. 6 betyder, du selv bestemmer valg af leverandør, uanset hvad din kommune siger eller skriver.

Er i tvivl? Kontakt os før dit valg!

Lad os guide dig. Ring på 87 42 51 00