Speciallavede løsninger til et aktivt liv

Vi er eksperter i osseointegration

Din Vej til mobilitet

Osseointegration - når det skal føles naturligt!

For nogle, der har mistet et ben over knæet, kan det være en udfordring at bruge en traditionel benprotese med et protesehylster.

Måske er benstumpen meget kort, ændrer form i løbet af dagen, eller har ar der gør det svært at få en god pasform. I disse tilfælde kan selv de dygtigste bandagister nogle gange have udfordringer med at lave en proteseløsning, der føles behagelig og fungerer optimalt i dagligdagen.

Her kan osseointegration være en gamechanger. Det lyder måske teknisk men handler ”helt simpelt” om at skabe en forbindelse mellem krop og protese, så det føles mere naturligt og bliver en funktionel løsning.

Som de eneste i Danmark begyndte Aarhus Universitetshospital (AUH) i 2010 at tilbyde osseointegration som en banebrydende metode, hvor en titaniumstav bliver opereret direkte ind i knoglen.

Når titaniumstaven er vokset fast, vil den komme til at fungere som et sikkert fundament, hvor protesen kan ”klikkes”. Helt lavpraktisk lidt som når man på en barnevogn sætter hjulet på og tager det af igen.

Hos Bandagist Centret har vi været, som det eneste bandageri i Danmark, været med til at udvikle specialtilpassede proteseløsninger til osseointegration helt fra starten i 2010. Vi arbejder altid tæt sammen med AUH for at sikre, at du får en løsning, der passer helt præcist til dine behov og din livsstil.

I 2022 havde vi endda fornøjelsen af at være med til at lave de første elektriske proteser med dobbelt osseointegration i Danmark – og en af de første i verden!

Det er ganske imponerende, hvad kombinationen af teknologi og det personlige håndværk kan gøre for at give protesebrugere en ny hverdag med osseointegration.

Du kan se nogle af de fascinerende videoer med resultatet nedenfor.

Husk at...

DU bestemmer altid, hvilken bandagist, du ønsker at benytte!


Ifølge Serviceloven § 112 stk. 6 om "Frit valg af hjælpemidler", er det din lovmæssige ret selv at vælge leverandør, uanset hvad din kommune siger!

Kontakt os endelig hvis du er i tvivl om dit valg!

Se dokumentar

Se DR webdokumentar fra juli 2023 om veteranen Jesper, som har fået to "klikben" fra Bandagist Centret.

VIDEO

Første danske OPL-bruger

Den første patient med OPL osseointegration i Danmark tager de først skridt med ny benprotese.

stor Ekspertise og erfaring i Osseointegration

Vi har været med HELT fra begyndelsen

Osseointegration har været et vidensområde hos Bandagist Centret helt fra begyndelsen i 2010 som en del af osseointegrationsteamet på Aarhus Universitetshospital (AUH).

Alle operationer med osseointegration bliver foretaget af de samme særdeles erfarne ortopædkirurger, og her i Danmark anvender vi to systemer til osseointegration:

OPRA: Det ene system er svenske OPRA. Det består af et gevindstykke, der indledningsvis bliver skruet ind i knoglen. Efter ca. 6 mdr. bliver den del, der skal gå ud igennem huden, indopereret. Herefter kan de første skridt blive taget i et genoptræningsforløb over ca. 12 uger.

OPL: Det andet system er OPL fra Australien. Her bliver der indopereret en længere titaniumstav i knoglen. Efter få uger sidder titaniumstaven helt fast og gør, at brugeren meget hurtigt kan begynde at belaste osseointegration. Det er vigtigt at pointere, at det ikke er alle, som egner sig til at benytte OPL.

Hvordan: Er interesseret i en vurdering fra Osseointegrationsteamet, skal du bede din egen læge om en henvisning til Osseointegrationsambulatoriet. Der bliver normalt holdt et møde hver måned, og du vil blive indkaldt hurtigst muligt.

Inden der bliver taget stilling til, om osseointegration er en løsning for dig, vil du altid blive vurderet af teamet mindst 2 gange. 

For yderligere information kontakt Bandagist, Henrik Tingleff, Bandagist Centret på tlf. 8742 5100 eller kontakt Aarhus Universitetshospital, Overlæge Klaus Kjær Petersen, el. Overlæge Peter Holmberg Jørgensen, Ortopædkirurgisk afdeling E. Att: Osseointegrationsambulatoriet.

Hvis du ønsker kontakt til en protesebruger med osseointegration for at tale om processen, er du velkommen til at tage kontakt Bandagist Centret. Da formidler vi gerne en kontakt.

Husk at...

DU bestemmer altid, hvilken bandagist, du ønsker at benytte!


Ifølge fritvalgsordningen, Serviceloven § 112 stk. 6, er det din lovmæssige ret selv at vælge leverandør, uanset hvad din kommune siger!

Kontakt os endelig hvis du er i tvivl om dit valg!

Se dokumentar

Se DR webdokumentar fra juli 2023 om veteranen Jesper, som har fået to "klikben" fra Bandagist Centret.

VIDEO: DEN FØRSTE dobbelte osseointegration I DANMARK

Osseointegration med elektriske knæled

Veteranen Jesper er den første i Danmark, som har fået dobbelt OPL osseointegration med elektriske knæled. Her tager Jesper de først skridt!

Specialiseret i osseointegration

Lad os hjælpe dig, hvis du overvejer osseointegration!

Bandagist Centret har været en pioner inden for osseointegration fra begyndelsen i 2010 i tæt samarbejde med Aarhus Universitetshospital, hvor vi er en del af osseointegrationteamet.

Vi tilbyder to typer systemer: det svenske OPRA og det australske OPL. Begge systemer hjælper patienter med at opnå bedre mobilitet gennem fastgjorte proteser.

Bandagist Centret er desuden det eneste bandageri i Danmark, som også laver fingerproteser til osseointegration,

Overvejer du, om osseointegration kunne være en løsning for dig, skal du bede din læge om en henvisning til osseointegrationsteamet. Er du i tvivl, er du også velkommen til at kontakte vores kundeservise, så vi kan hjælpe dig videre.

Mød din kliniker

Alle vores klinikere har stor erfaring og viden om lige netop det, der skal til, for at vi kan hjælpe dig bedst muligt.

GALLERI

Se eksempler på osseointegration

Vi er Danmarks eneste bandageri, der tilbyder ben- og fingerproteser til osseointegration.

Vi arbejder tæt sammen med Aarhus Universitetshospital for at sikre optimal behandling og støtte til vores patienter.

OSSEOINTEGRATION

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er osseointegration?

Med osseointegration bliver en titaniumstav opereret ind i knoglen og skaber en stærk og stabil forbindelse til en protese. Hos Bandagist Centret laver vi både benproteser og fingerproteser til osseointegration..

Hvilken ret har du ifølge Fritvalgsordningen ved valg af bandagist?

Ifølge Fritvalgsordningen, Serviceloven § 112 stk. 6, har du lovmæssig ret til selv at vælge din bandagist, uanset hvilken leverandør din kommune har aftale med.

Hvilke typer osseointegrationssystemer findes der i Danmark?

I Danmark anvender vi to systemer til osseointegration:

OPRA: Et svensk system med et gevindstykke, der bliver skruet ind i knoglen. Efter en ventetid på ca. 6 måneder bliver anden del - den del der går gennem huden - indopereret. Derefter er der genoptræning i ca. 12 uger.

OPL: Et australsk system hvor der bliver indopereret en længere titaniumstav, der hurtigt "fæstner" sig, så belastningen kan starte efter få uger. NB: Det er ikke alle amputationer, der er velegnede til OPL.

Hvem kan få osseointegration?

Ikke alle egner sig til at få osseointegration. For at blive vurderet skal du have en henvisning fra din læge til Osseointegrationsambulatoriet på Aarhus Universitetshospital. Her bliver du vurderet af et meget erfarent team mindst to gange, før der bliver taget en beslutning.

KONTAKFORMULAR TIL BANDAGIST CENTRET

Har du spørgsmål - skriv til os her!

Maks. filstørrelse: 128 MB.