Skip to main content

Fysioterapi og genoptræning er vigtigt, når du har fået ny protese eller ortoseFysioterapi og genoptræning

Når du har fået din nye protese eller ortose, vil der ofte være behov fysioterapi eller genoptræning.

Dermed lærer du at bruge din protese eller ortose optimalt, og får samtidig glæde af generel genoptræning.

Siden 2007 har genoptræning foregået i kommunalt regi. Vi har dermed erfaret, der generelt er stor forskel på, hvordan den enkelte kommune organiserer genoptræningen.

Normalt er det en fysioterapeut, som står for din genoptræning i din kommune. Uanset, vil du fortsat have kontakt med din bandagist fra Bandagist Centret. Vi er nemlig en del af det behandlerteam, som sikrer, du får det optimale udbytte af din protese eller ortose.

Ofte vil der i genoptræningsforløbet desuden være behov for yderligere optimering og tilpasning. Det vil sige, vi justerer og tilpasser din protese eller ortose, efterhånden som dit forløb med genoptræning og fysioterapi skrider frem.

Hos Bandagist Centret er det vores ambition, at du skal vedligeholde det funktionsniveau, du har opnået gennem din genoptræning. For at undgå at dit funktionsniveau falder, er det vigtigt, du ikke stopper med din træning.

Når du har afsluttet dit forløb hos kommunens fysioterapeut, tilbyder Bandagist Centret derfor, at du efterfølgende kan få hjælp og vejledning af en fysioterapeut. Således kan du vedligeholde din træning og funktionsniveau bedst muligt.