A+  A-  |  Udskriv  |  RSS  |  Login  |  Følg os  
 

Osseointegrerede benproteser

På Aarhus Universitetshospital udfører man operationer på i forvejen lårbensamputerede patienter, så de kan blive forsynet med de såkaldte osseointegrerede benproteser. Teknikken som anvendes, er den samme som man i Göteborg i Sverige har anvendt i mange år.  Metoden indebærer 2 operationer med 6 måneders mellemrum, før ”stumpen” med en forlængelsesdel (en såkaldt distance) ført ud gennem huden, er klar til at blive forsynet med protese. 

 

Bandagist-Centret i Aarhus er det eneste bandageri, som har bandagister der er uddannede i proteser til osseointegration.  Vi arbejder hos Bandagist-Centret meget tæt sammen med personalet på Aarhus Universitetshospital om at forsyne amputerede med osseointegrationsproteser samt om genoptræningen efter denne ”første” proteseforsyning. 

 

For patienterne indebærer denne metode, at de efter den anden operation i en periode på mindst 6 uger ikke må anvende deres protese.  Derefter må patienten starte med at belaste på en kort knælang træningsprotese.  12 uger efter den anden operation er patienten klar til at få den nye fuldlængde osseointegrerede protese på.  Denne må dog først belastes med fuld vægt ca. 6 måneder efter den anden operation.

     

 Se videoen nedenfor for at se en del af forløbet. 

Skyd genvej...

Få vores brochure

Få nyheder om Bandagist-Centret og hvad, der rører sig i branchen

Frit leverandørvalg

Vælg med omtanke!

Powered by Søgaard & Co