A+  A-  |  Udskriv  |  RSS  |  Login  |  Følg os  
 

Osseointegrerede benproteser

På Aarhus Universitetshospital udfører man operationer på i forvejen lårbensamputerede patienter, så de kan blive forsynet med de såkaldte osseointegrerede benproteser. Teknikken som anvendes, er den samme som man i Göteborg i Sverige har anvendt i mange år.  Metoden indebærer 2 operationer med 6 måneders mellemrum, før ”stumpen” med en forlængelsesdel (en såkaldt distance) ført ud gennem huden, er klar til at blive forsynet med protese. 

 

Bandagist-Centret i Aarhus er det eneste bandageri, som laver ben- og fingerproteser til osseointegration.  Vi arbejder hos Bandagist-Centret meget tæt sammen med personalet på Aarhus Universitetshospital om at forsyne amputerede med osseointegrationsproteser samt om genoptræningen efter denne ”første” proteseforsyning og vi har stor erfaring i netop osseointegrerede proteser.

 

For patienterne indebærer denne metode, at de efter den anden operation i en periode på mindst 6 uger ikke må anvende deres protese.  Derefter må patienten starte med at belaste på en kort knælang træningsprotese.  12 uger efter den anden operation er patienten klar til at få den nye fuldlængde osseointegrerede protese på.  Denne må dog først belastes med fuld vægt ca. 6 måneder efter den anden operation.

     

 Se videoen nedenfor for at se en del af forløbet. 

 

Osseointegrerede fingerproteser

Bandagist-Centret i Aarhus har i samarbejde med læger og ergoterapeuter fra Aarhus Universitetshospital forsynet den første patient i Danmark med en osseointegreret fingerprotese.

I årene, der er gået siden den første OI-fingerprotese, er Bandagist-Centret blevet Danmarks mest erfarne inden for proteseforsyning til osseointegration. Fingerprotesen tilpasses 100 pct. individuelt efter aftryk af f.eks. eksisterende finger på modsatte hånd og farve, negl og andre kendetegn tilpasses naturligvis også.

 

   

 

For yderligere information kontakt Bandagist, Henrik Tingleff, Bandagist-Centret på tlf. 87425100 eller Aarhus Universitetshospital, Overlæge Klaus Kjær Petersen, el. Overlæge, dr.med. Peter Holmberg Jørgensen, Osseointegrationsambulatoriet. 

Hvis du ønsker kontakt til en OI-protesebruger for at tale om processen, så kontakt os gerne og vi formidler kontakten.

 

Nedenfor kan du se en video, der viser Knuds historie. Knud har fået sin fingerprotese i 2017.

 

Skyd genvej...

Få vores brochure

Frit leverandørvalg

Vælg med omtanke!

Powered by Søgaard & Co