A+  A-  |  Udskriv  |  RSS  |  Login  |  Følg os  
 

Lårbensproteser

En amputation gennem lårbenet kaldes også for en transfemural amputation da lårbenet hedder Femur på latin.

 

Lårbensprotesen er fremstillet med et hylster, som omslutter hele amputationsstumpen. Vægten overføres til protesen gennem at protesehylstret, alt efter type, på den ene eller anden måde er i kontakt med sædebensknoglen på bækkenet. Protesehylstret er ofte forsynet med en silikonemanchet som rulles på stumpen, men kan også fremstilles som et totalkontakthylster med ventil. Protesen er forsynet med et knæled og en protesefod. 

 

Vi tilbyder hos Bandagist-Centret 5 forskellige hylstertyper;  Kvadrilateral, ICS, RCS, M.A.S. og M.A.S. soft.

Udvælgelsen af hylstertype samt knæled og fod bestemmes af brugerens aktivitetsniveau og ønsker om livsførelse og foregår i en tæt dialog mellem brugeren og bandagisten. 

 

Nedenfor kan Du se eksempler på forskellige proteseløsninger.

 

 

 

 

Motionsproteser

Det er ikke let at løbe med en lårbensprotese, men med en del øvelse kan det som regel godt lade sig gøre. Det kræver dog at du er i god fysisk form og har god muskelfunktion og styrke. Desuden kræver det en speciel fod og ofte også et andet knæled. 

Der skal opfyldes helt specielle krav for at få en sådan protese bevilget og det er ikke sikkert at din kommune vil bevilge den.

Tal evt. med din bandagist, hvis du inden amputationen har løbet eller du allerede er protesebruger og gerne vil i gang med at løbe. 

 

 

Sprintproteser

Få protesebrugere kan løbe med deres lårbensproteser. For at kunne sprinte med en lårbensprotese kræves det, at protesen er udstyret med en speciel sprint-fod i kulfiber samt, at knæleddet kan følge med de hurtige bevægelser der opstår under løb.

 

 

   Få vores brochurer

Frit leverandørvalg

Vælg med omtanke!

Powered by Søgaard & Co