A+  A-  |  Udskriv  |  RSS  |  Login  |  Følg os  
 

Det kan næsten ikke ses!

Af bandagist Jesper Fløcke Larsen 

 

Da jeg mødte Emilie første gang, var hun 5 år gammel. Emilie havde fået problemer med callusdannelse (hård hud) under foden. Hendes problemer opstod, fordi hun er født uden knogler i tæerne, dvs. det som kaldes dysmeli.

 

Idet hun mangler tæer på den ene fod og ikke på den anden, er det et problem at finde almindeligt fodtøj, der passer. Vi stod derfor overfor en opgave med to problemstillinger. Vi skulle afhjælpe den callusdannelse der var under foden, og finde en løsning på den manglede udfyldning af skoen, så Emilie kunne komme til at bruge samme størrelse sko på begge fødder ligesom alle andre børn. Samtidig ville det være altafgørende for Emilies liv med sit handicap, at løsningen blev kosmetisk pæn. 

   

Resultatet vi kom frem til blev en forfodsprotese af blød silikone. Protesen har udvendigt samme længde som Emilies anden fod, og den ligner og har form som den anden fod. Indvendigt er protesen formet efter en afstøbning af Emilies dysmelifod, og den er opbygget med aflastninger for de steder Emilie havde callusdannelse.

 

Silikone har en unik evne til at klæbe til huden, og det er på den måde ikke svært, at få protesen til at sidde godt fast på foden. Desuden er den anvendte silikone valgt efter at skulle være tilstrækkelig blød til at give efter under gang, så det kom til at føles naturligt under bevægelse i dagligdagen. 

   
Silikone kan farves så den passer til brugerens hudfarve. Da protesen imidlertid ikke kan skifte farve, vil der altid være en nuanceforskel afhængig af hvor solbrun man er.

 

Emilie er naturligvis lykkelig for at kunne få løst alle sine problemer på samme tid. For det første er hendes problemer med hård hud blevet væsentligt mindre, for det andet kan hun nu bruge helt almindeligt fodtøj, og som det ses på billedet er protesen så vellignende, at hun ikke generer sig for at gå i sandaler.

 

En protese, som den Emilie har fået, er en løsning, vi kan tilbyde til de fleste, der enten har en lignende dysmeli eller har fået forfoden amputeret. 

 

Kender du børnesiden?

Få vores brochure

Powered by Søgaard & Co